MENU

In oktober ging ik een weekje met mijn vriend naar Italië. Dat was in eerste instantie niet om te relaxen, maar om foto’s te maken van een vakantiehuis. Deze villa in Italië (Villa Louise Umbria) staat in het prachtige Umbrië. Ik hoor je nu denken: wat een toffe opdracht. Yes, dat was het ook. De dochter van de eigenaren van het vakantiehuis in Italië woont in Nederland en voor haar heb ik onder andere een zwangerschapsshoot en newbornshoot gedaan. Ze vertelde dat haar ouders een vakantievilla in Umbrië hebben en dat ze graag nieuwe foto’s willen voor op de website en social media. Of dat niets voor mij was?! Nou, daar zeg ik geen nee tegen. Zo gebeurde het dat ik in de tweede week van oktober samen met mijn vriend naar Italië vloog. We vlogen op het vliegveld van Rome en vanaf daar reden we met de huurauto een kleine twee uur naar Spoleto. Onze auto had twee tanks, eentje op metano (CNG, aardgas) en benzine. Metano kost in de buurt van Spoleto slechts 1 euro voor 1 liter waardoor zo’n 250-300 kilometer slechts 13 euro kostte. Super goedkoop dus. Bij de villa werden we hartelijk ontvangen door Louise, de eigenaar van de villa in Umbrië. Na een rondleiding door het huis en handige tips over de omgeving, ging ik al gelijk op pad met mijn camera. In oktober gaat de zon rond 7 uur onder dus aan het einde van de middag was het licht perfect om foto’s te maken. En bij Villa Louise Umbria is er zoveel te zien door de mega grote tuin. Het is er zo rustig (vanaf de hoofdweg rij je namelijk nog zo’n 1 kilometer over een grindweg die bij de villa eindigt). Als je bij de villa om je heen kijkt, zie je alleen maar natuur. Heerlijk om tot rust te komen.

In de tuin hebben ze een lekker zwembad met ligbedden, genoeg zitplekken, een schommel, trampoline en een klauterbaan. Er is dus genoeg te doen voor kinderen. Ook lopen er twee katten rond bij de villa. Deze katten heten Nala en Patricia. Van tevoren had Louise gemaild of de katten mogen rondlopen of dat ze naar hun eigen verblijf op het terrein moeten. Aangezien wij groot kattenliefhebber zijn, mochten ze van ons gewoon bij de villa rondlopen. Het zijn allebei hele lieve katten die geen vlieg kwaad doen. Patricia (de boskat) heeft zelfs bij ons op bed geslapen. Als niet kattenliefhebber kan ik begrijpen dat je dit niet fijn vindt en daarom vraagt de eigenaar altijd of ze wel of niet mogen rondlopen bij de villa.

Villa Louise Umbria buitenkant

JoyceTekst_Fotografie-195.jpg
JoyceTekst_Fotografie-12.jpg
JoyceTekst_Fotografie-17.jpg
JoyceTekst_Fotografie-32.jpg
JoyceTekst_Fotografie-219.jpg
JoyceTekst_Fotografie-6.jpg
JoyceTekst_Fotografie-203.jpg
JoyceTekst_Fotografie-197.jpg
JoyceTekst_Fotografie-69.jpg
JoyceTekst_Fotografie-66.jpg
JoyceTekst_Fotografie-8.jpg
JoyceTekst_Fotografie-149.jpg
JoyceTekst_Fotografie-115.jpg
JoyceTekst_Fotografie-122.jpg
JoyceTekst_Fotografie-124.jpg
JoyceTekst_Fotografie-129.jpg
JoyceTekst_Fotografie-154.jpg
JoyceTekst_Fotografie-158.jpg
JoyceTekst_Fotografie-178.jpg
JoyceTekst_Fotografie-217.jpg
JoyceTekst_Fotografie-181.jpg
JoyceTekst_Fotografie-186.jpg
JoyceTekst_Fotografie-187.jpg
JoyceTekst_Fotografie-200.jpg
JoyceTekst_Fotografie-36.jpg
JoyceTekst_Fotografie-223.jpg

Villa Louise Umbria binnenkant

De binnenkant van het vakantiehuis in Italië is echt op zijn Italiaans ingericht. Donkere, robuuste meubels met een klassieke uitstraling. Op de begane grond is de keuken die met van alles en nog wat uitgerust is. Een koelkast met vriesgedeelte, magnetron, oven, kookplaat, pannen, borden, glazen, bestek en zelfs een vaatwasser. Wij hebben een aantal keer in het huisje gekookt dus dat was ideaal met zo’n goed uitgeruste keuken. Elke ochtend kwam de tuinman en die zorgde ervoor dat de verse eieren van de kippen (wat verderop op het terrein) op onze tuintafel lagen. Verder vind je op de begane grond de woonkamer met twee banken, een eettafel, een slaapkamer, een badkamer, een toilet en de wasruimte (met wasmachine en droger). Op de tweede verdieping heb je nog twee slaapkamers en een badkamer. De perfecte vakantievilla als je een groot gezin hebt of met je familie gaat. Alle slaapkamers hebben een tweepersoonsbed dus er is ruimte voor 6 personen.

JoyceTekst_Fotografie-254.jpg
JoyceTekst_Fotografie-262.jpg
JoyceTekst_Fotografie-264.jpg
JoyceTekst_Fotografie-257.jpg
JoyceTekst_Fotografie-230.jpg
JoyceTekst_Fotografie-310.jpg
JoyceTekst_Fotografie-287.jpg
JoyceTekst_Fotografie-293.jpg

Omgeving van Villa Louise Umbria

Natuurlijk hebben we tijdens ons verblijf in Villa Louise Umbria ook de omgeving verkend. Umbrië is een prachtige omgeving met veel mooie stadjes. Deze vakantievilla in Italië behoort tot de gemeente Spoleto. Spoleto is een erg leuke stad met veel bezienswaardigheden. De bezienswaardigheden liggen tegen een heuvel aan, maar we hebben – gelukkig voor onze kuiten – geen bergje te hoeven beklimmen. De stad heeft namelijk op drie plaatsen roltrappen aangelegd die naar de bezienswaardigheden leiden. Vlakbij het begin van de drie roltrappen liggen grote parkeerplaatsen waar je voor 5 euro de hele dag kunt staan. Spoleto is ongeveer een kwartier rijden vanaf de vakantievilla in Umbrië. Wij hebben tijdens ons verblijf ook nog een dagje Rome gedaan. In Spoleto kun je de trein pakken (18 euro voor een retour, 2 uur in de trein) naar Rome Termini. We hebben daar een fietstocht gedaan zodat we de meeste highlights konden zien en zijn daarna nog naar het Vaticaan geweest met de metro.

JoyceTekst_Fotografie-334.jpg
JoyceTekst_Fotografie-342.jpg
JoyceTekst_Fotografie-347.jpg
JoyceTekst_Fotografie-351.jpg
JoyceTekst_Fotografie-354.jpg

Ook Foligno en Assisi zijn de moeite waard om te bezoeken als je bij het vakantiehuis Villa Louise Umbria verblijft. Foligno is ongeveer een half uurtje rijden en vanaf daar is het ook nog een half uurtje naar Assisi.

JoyceTekst_Fotografie-315.jpg
JoyceTekst_Fotografie-320.jpg
JoyceTekst_Fotografie-322.jpg
JoyceTekst_Fotografie-325.jpg
JoyceTekst_Fotografie-326.jpg

Het was een hele fijne werkvakantie in Villa Louise Umbria. Louise doet alles voor je om het naar je zin te maken. Niets is haar te veel.

Dus zoek je nog een vakantiehuis in Umbrië Italië, dan raad ik zeker Villa Louise aan! En begin oktober is het er ook nog steeds heerlijk.

Neem je een kijkje op hun site voor nog meer foto’s van mijn hand? http://www.villalouiseumbria.com

CLOSE
error: Content is protected !!
× Stuur mij een WhatsApp!